Tort aniversar cu capsuni si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 17 Mai 2010 | 9736 vizualizari

 

Astazi,micuta mea scumpa si draga implineste 4anisori.S-o tina Dumnezeu sanatoasa ,sa-i dea intelepciune si noroc in viata.La fel si copiilor vostri.>:d

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri cacao
  • 65ml apa calda
  • 75gr.faina
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit-sare
  •  
  • Pentru crema 1:
  • 200gr ciocolata alba
  • 550ml frisca
  • Doua plicuri gelatina
  • 200ml apa calduta
  •  
  • Pentru crema2
  • 400gr capsuni
  • 350ml frisca
  • Un plic gelatina
  • 100ml apa calduta
  •  
  • Pentru décor
  • 100gr ciocolata alba
  • 100gr ciocolata amaruie
  • Hartie pt copt
  •  
  • In plus
  • 400gr capsuni
  • 100gr frisca
  • 50gr ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu capsuni si ciocolata:

 

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.

Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25min.

 

Crema 1

Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.

Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.(amestecati mereu cu o furculita pana la diluarea completa,apoi adaugati in amestec)

 

Crema 2

 

Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixam

Amestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.

 

Restul de capsuni le feliem.

 

ASAMBLARE:

Taiem blatul in doua.

Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.(asamblate toate intr-un inel de tort)si dam la frigider pentru cel putin doua ore.

Scoatem inelul si trecem la décor

 

Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.(cautam ca ciocolata sa imbrace perfect tortul dar sa fie mai inalta decat el)

Ciocolata o topim la microunde.

O intindem uniform pe coala de hartie.

Cand incepe sa se intareasca(devine mata)luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.

Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.

 

Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ghimbir